ترکیه با قرار گرفتن در مرز اسیا و اروپا موقعیت استراتژیک مهمی در سطح جهان دارد. حدود 90 درصد این کشور در قاره اسیا قرار دارد و 10 درصد بقیه در قاره اروپا واقع شده است. پایتخت این کشور شهر آنکار اما شهر مهم این کشور استانبول می باشد.زبان رسمی این کشور ترکی و مذهب اصلی آن مسلمان می باشند. ترکیه بیش 84 میلیون نفر جمعیت دارد و واحد پول این کشور لیر می باشد. تحصیل در دانشگاه های ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی امکان پذیر می باشد.از دیگر مزایایی تحصیل در ترکیه می توان به نزدیکی فرهنگ آب وهوا تنوع غذایی و عدم نیاز به ویزا اشاره کرد. نکته مهم دیگری که در مورد تحصیل در ترکیه می توان به آن اشاره کرد این نکته می باشد که دانشجویان بعد از اتمام تحصیل در ترکیه می توانند با پیدا کردن کار ویزای تحصیلی خود را به کاری تبدیل کنند.البته افرادی که شش ماه در ترکیه اقامت داشته باشند می توانند برای اخذ پاسپورت ترکیه اقدام کنند. پذیرش در دانشگاه ترکیه به دو روش با آزمون و بدون آزمون می باشد. دانشگاه دولتی ظرفیت 25% شرط سن مدرک آزمون های معتبر ترکیه را داشته است. پذیرش بدون ازمون در دانشگاه خصوصی می باشد که با داشتن ترجمه مدارک آخرین مدرک تحصیلی برای آن اقدام می کنیم . برای اخذ اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاورین موسسه تماس حاصل بفرمایید.
نظام آموزشی در ترکیه
ترکیه عضو معاهده بولانیا است و مواد این معاهده در این کشور به طور کامل اجرا می شود.دوره کارشناسی ترکیه ۴ سال است ولی در بعضی رشته ها مانند داروسازی، پزشکی، دندانپزشکی بین ۵ تا ۶ سال می باشد.دوره کارشناسی ارشد ۲ سال و دوره دکتری بین ۳ الی ۵ سال می باشد.
هزینه تحصیل در ترکیه
به طور کلی دانشگاه ترکیه به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم می شوند. هزینه تحصیل در دانشگاه دولتی بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر از دانشگاه خصوصی می باشد. برای گرفتن آخرین اطلاعات از هزینه ها با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید.
دلایل و مزایای تحصیل در ترکیه
ترکیه بعنوان کشوری که عضو پیمان بلونیا می باشد و همسایه ایران یکی از مقاصد دانشجویان ایرانی می باشد
- کیفیت بالای تحصیل
- نزدیکی به ایران
- وجود انواع بورسیه ها
- پیمان بولونیا
- هزینه کم
- پذیرش راحت در دانشگاه ها
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه
تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه ۶ سال می باشد. سال اول و دوم فقط علوم پایه تدریس و در سال سوم هم علوم پایه و هم دروس عملی تدریس می شود. سال چهارم دروس عملی و سال ششم دانشجو در بیمارستان مشغول به کارورزی خواهد شد. برای اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه دانشجو باید در آزمون زبان مانند SAT و YOS شرکت و قبول شود.این آزمون به صورت جداگانه برگزار می شود. پس از قبولی در آزمون های SAT و YOS متقاضی باید در آزمون TUS شرکت و نمره قبولی را کسب کند.
داروسازی در ترکیه
داروسازی یکی از رشته های محبوب می باشد که داوطلبان زیادی برای ادامه تحصیل در این رشته به ترکیه می روند. این رشته به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی و در دوره ۵ ساله در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود. برای ورود به این رشته باید مدرک یکی از آزمون های YOS, SAT,GRE ویا ALES را داشته باشید. برای اخذ پذیرش علاوه بر مدارک آزمون زبان باید معدل دیپلم و ریزنمرات دیپلم را نیز بررسی و سپس دعوتنامه صادر شود. پس از تحصیل دانشجو می تواند یکسال به عنوان کارجو در ترکیه کار کند.
تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه ترکیه
برای ادامه تحصیل در این دوره باید مدرک دوره کارشناسی مرتبط با رشته منتخب با مدرک کارشناسی ارشد خود و اگر تصمیم به ادامه تحصیل در دانشگاه دولتی را دارید با یکی از مدارک زبان معتبر را نیز داشته باشید
مدارک مورد نیاز ثبت نام کارشناسی ارشد
- مدارک کارشناسی و ترجمه آن
- انگیزه نامه
- مدارک مرتبط به تسلط زبان انگلیسی مثل ALES, GRE, GMAT, SAT
- دعوتنامه از استاد
- شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه
تحصیل دکتری در ترکیه
یکی از کشورهایی که برای تحصیل دکتری با توجه به شرایط اقتصادی، انواع بورسیه ها، شهریه پایین، رنک دانشگاه های بالا و پذیرش نسبتا ساده جالب می باشد کشور ترکیه می باشد. برای پذیرش در مقطع دکتری رزومه و شرایط تحصیلی مورد بررسی قرار می گیرد. برای پذیرش شخص متقاضی باید مدرک مناسب زبان، رزومه قوی، تعداد مقالات، نمره آزمون GRE در ترکیه را داشته باشد. البته نمره آزمون های ALES نیز می تواند برای پذیرش موثر باشد.
تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان
برای ثبت نام در اکثر دانشگاه ها در سراسر دنیا داشتن مدرک زبان تافل لازم و ضروری می باشد. اما در کشور ترکیه می توان بدون مدرک زبان تحصیلات خود را به زبان انگلیسی آغاز نمود در صورتی که سطح زبان دانشجو مورد قبول نباشد دانشجو می تواند در دوره های ورودی زبان انگلیسی شرکت کند و یا مدرک آزمون تومِر را ارائه دهند. ویزای دانشجویی ترکیه برای ۹۰ روز صادر می شود. سپس باید مجوز اقامت دانشجو صادر شود برای این تبدیل نیاز به نامه پذیرش از دانشگاه می باشد. برای دریافت ویزای دانشجویی باید به سفارت یا کنسولگری ترکیه مراجعه کرد.
مدارک اخذ ویزا
- پاسپورت معتبر
- تکمیل فرم های آنلاین
- دو قطعه عکس ۴×۳
- نامه پذیرش
- بیمه
- تمکن مالی
آزمون(YOS)
یکی از آزمون های ورودی به دانشگاه های ترکیه آزمون YOS می باشد. این آزمون نشان دهنده تسلط فرد به زبان ترکی است. قبولی در این آزمون امکان تحصیل در دانشگاه های دولتی که هزینه آن از دانشگاه خصوصی بسیار پایین تر است را فراهم می کند. هرچند این آزمون شاید از نظر متقاضی سخت به نظر برسد، ولی لازم به ذکر است که این آزمون به نسبت آزمون های ورودی دانشگاه های اروپا نسبتا ساده می باشد و جای هیچ نگرانی نیست. تنها هدف این آزمون سنجش میزان هوش، تسلط به ریاضی، هندسه و تسلط به زبان ترکی در افراد می باشد. حداقل سن شرکت کنندگان در آزمون YOS شانزده سال می باشد.برای شرکت در دوره YOS باید ابتدا دانشگاه را تعیین و سپس در آزمون ورودی آن دانشگاه شرکت کنید.زمان ثبت نام بهمن ماه می باشد و شروع کلاس ها اردیبهشت تا تیر می باشد لذا نباید فرصت ثبت نام را از دست بدهید.زمان اعلام نتایج آزمون YOS دو هفته بعد از آزمون می باشد. اعتبار این آزمون ۲ سال می باشد.
مواد آزمون
این ازمون به دو بخش تقسیم می شود
- بخش اول واصلی آزمون در زمینه هوش و ریاضیات می باشد
- بخش دوم ازمون تسلط به زبان ترکی می باشد
زمان بندی آزمون YOS متفاوت می باشد که بخش تسلط به زبان ترکی ۶۰ دقیقه اما بخش دیگر سوالات بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه زمان خواهد داشت.
منابع آزمون
منابع آزمون YOS متفاوت می باشد ولی در مجموع در 3 دسته می توان تقسیم کرد:
- کتابهای تست هوش
- کتابهای ریاضیات
- کتابهای زبان ترکی
آزمون (SAT)
آزمون SAT یا آزمون استعداد تحصیلی یکی دیگر از آزمون های ورود به دانشگاه های ترکیه و بعضی از کشورهای جهان می باشد.این آزمون در کالج بورد طراحی و برگزار می شود. نحوه ارزیابی این آزمون به این صورت است که مسئولان در این کالج ها نمرات سطح را در کنار معدل دبیرستان گذاشته و شبیه سازی کرده و سپس اقدام به پذیرش می نمایند.
شرط آزمون SAT
برای این آزمون فقط ثبت نام نیاز است و توصیه می شود زمانی در این آزمون شرکت کنید که تصمیم نهایی برای خروج از کشور را دارید. در این آزمون ارزیابی های متفاوتی انجام می شود و در نهایت مشخص می شود که متقاضی می تواند به تحصیل ادامه دهد یا خیر.
آزمون (TYS)
مدرک این آزمون اولین و تنها مدرک زبان ترکی در سطح جهان است که شما می توانید با موفقیت در این آزمون در یکی از دانشگاه های دولتی یا خصوصی ثبت نام کنید. در حقیقت این آزمون مهارت زبان ترکی است که جهت سنجش متقاضیان تحصیل یا کار در ترکیه برگزار می شود.در این آزمون مهارت های شنیداری، خواندن و صحبت کردن در جلسات جداگانه ارزیابی می شود. هر سطح ۲۵ نمره داشته و در مجموع ۱۰۰ امتیاز برای این آزمون در نظر گرفته شده است. این آزمون فقط در سطح B2 و C1 برگزار می شود.جهت اطلاعات بیشتر به مشاورین موسسه مراجعه فرمایید.
آزمون (MYOS)
این آزمون از طرف وزارت آموزش و پرورش ترکیه برای ورود به دانشگاه های ترکیه در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و حقوق برگزار می شود. از سال ۲۰۲۱ به بعد تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه تنها از طریق قبولی در این آزمون انجام می شود.هدف این آزمون سنجش میزان هوش، تسلط به ریاضی، هندسه و تسلط به زبان ترکی می باشد. زمان برگزاری این آزمون برای هر سال متفاوت می باشد. این آزمون سالی یک بار در خرداد ماه در شهرهای بزرگ ترکیه برگزار خواهد شد و نتایج آن در تیرماه اعلام می شود.
مواد آزمونMYOS
هوش و ریاضیات
تسلط به زبان ترکی
آزمون (تومِر)
آزمون تومر یکی از آزمون های ورودی به دانشگاه های ترکیه است که سطح زبان ترکی شما را به عنوان یک دانشجوی خارجی ارزیابی می کند.این آزمون به زبان ترکی برگزار می شود و مدرک آن برای دانشگاه هایی که زبان ترکی ارائه می شود معتبر است.این آزمون داری دو مدرک گواهینامه تومر و دیپلم تومر می باشد.آزمون تومر به ۴ بخش شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن تقسیم شده است و دانشجو باید بتواند در این آزمون ها موفق باشد. این آزمون در ۶ سطح A1 تا C2 برگزار می شود.
آزمون (ALES)
آزمون ALES یکی از آزمون های ورودی برای افرادی است که به دنبال مهاجرت کاری یا تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشند. این آزمون از دو بخش مهارت های عددی و کلامی برگزار می شود و هر کدام دارای ۱۰۰ سوال می باشد. اعتبار این آزمون ۵ سال می باشد که اگر ۵۰ درصد نمره را کسب نمایید مولفه قبولی برای شما محاسبه می شود.
از آنجایی که سالانه منابع و هزینه های آزمون متفاوت می باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمائید.