درباره هند
جمهوری هندوستان با جمعیتی بالغ بر 1.3 میلیارد نفر که پایتخت آن شهر دهلی نو و مهمترین شهر اقتصادی آن بمبئی می باشد و با رشد اقتصادی روز افزون که در حال حاضر به عنوان چهارمین اقتصاد برتر آسیا می باشد. با توجه به سیستم آموزشی انگلیسی زبان این کشور و برنامه ریزی دقیق جهت توسعه علمی و استاندارهای دانشگاه های هندوستان یکی از قطبهای مناسب برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و گذراندن دوره های آموزشی زبان انگلیسی می باشد. با توجه به اینکه دولت هندوستان به نیروی کار خارجی ویزا نمی دهد به همین دلیل عمده مهاجرین این کشور را مهاجرین تحصیلی تشکیل می دهند. هزینه های تحصیل در دانشگاه های این کشور با توجه به رتبه دانشگاه و رشته متقاضی از هزار تا پانزده هزار دلار متفاوت می باشد. در بسیاری از دانشگاه های فنی مهندسی هزینه تحصیل بسیار بالا است ولی تحصیل در رشته های علوم انسانی و دانشگاه های دولتی بسیار مقرون به صرفه می باشد. ضمنا هزینه زندگی در هندوستان شامل هزینه زندگی، اجاره بها و خرید ماشین و موتورسیکلت جزو ارزان ترین کشورها می باشد. شرکت هواپیمایی ایران ایر و ماهان به صورت هفتگی به شهر های بمبئی و دهلی پرواز مستقیم دارد. تنوع فرهنگی، آداب و رسوم، جاذبه های توریستی، مردم مهربان و مهمان نواز و امکانات عالی دانشگاهی هر دانشجوی خارجی را ترغیب به ادامه تحصیل در دانشگاه های این کشور می نماید. به طور متوسط اولین مقصد ایرانیان در کشورهای انگلیسی زبان با توجه به شرایط اقتصادی هندوستان می باشد.سیستم آموزشی هندوستان همانند کشور بریتانیا می باشد و دوره های تحصیلی به زبان انگلیسی برگزار می شود.
سیستم آموزشی هندوستان
تحصیلات پایه
سن تحصیل در هندوستان از 6 سالگی آغاز می شود و تا 18 سالگی که پایان تحصیلات دیپلم است در مجموع 12 سال ادامه می یابد. این 12 سال در 3 مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان تقسیم می شود این تحصیلات بصورت اجباری می باشد و برای شهروندان هندوستان بصورت رایگان می باشد. در هندوستان مدارس یا خصوصی هستند که با هزینه دریافتی از دانش آموز اداره می شود یا دولتی هستند که بصورت کشوری، ایالتی و محلی اداره می شوند. در هندوستان در تمام مدارس تغذیه رایگان انجام می شود و اکثر مدارس دوزبان هستند یعنی زبان ایالاتی که مدرس در آن واقع شده است و زبان انگلیسی تدرس می شود.
سیستم دانشگاهی
مقاطع دانشگاهی هندوستان بطور کلی به مقاطع کارشناسی که دوره سه ساله است و کارشناسی ارشد که دوره یک یا دوساله است دوره پیش دکتری یا M.PHIL که این دوره 2 ساله می باشد و دوره دکتری بین 3 تا 5 است تقسیم می شود. در دوره کارشناسی دروس بصورت سالی واحدی می باشد ولی در دوره کارشناسی ارشد بصورت ترمی واحدی می یاشد دوره پیش دکتری و دکتری نیز پژوهش محور می باشد. البته دانشجویان خارجی می توانند مستقیما از مقطع کارشناسی ارشد وارد دوره دکتری بشوند.
شهریه دانشگاه و انواع بورسیه تحصیلی
میزان شهریه ها در دانشگاه های مختلف هندوستان متفاوت می باشد ولی به طور کلی هزینه شهریه در رشته های علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، داروسازی و پزشکی به ترتیب بین 1000 تا 7000 هزار دلار سالانه می باشد. هزینه زندگی در هندوستان شامل رفت و آمد، اجاره مسکن و هزینه های جاری زندگی میانگین بین 200 تا 300 دلار ماهانه می باشد. در مجموع هزینه های دانشگاه و زندگی در هندوستان بسیار مناسب و ارزان تر از دیگر کشورهای انگلیسی زبان و اروپایی می باشد. نکته قابل توجه که سیستم دانشگاهی هندوستان مورد تایید اکثر کشورهای دنیا می باشد.
انواع بورسیه های تحصیلی هندوستان
- بورسیه فنی کلومبو
- بورسیه صنایع دستی- عمومی فرهنگ – تبادل فرهنگ در هندوستان
- بورسیه تحصیلی ICCR
مدارس ایرانی
از آنجا که در هندستان تعداد زیادی ایرانی، مقیم هستند و همچنین بسیاری از دانشجویان ایرانی دارای فرزند محصل می باشند، ادامه تحصیل برای این دانش آموزان اهمیت بسزایی دارد در نتیجه مدارس ایرانی در هندوستان در شهرهای دهلی نو، پونا، حیدرآباد، میسور و بمبئی دایر می باشد .این مدارس بر اساس استاندارد های وزارت آموزش و پرورش ایران و سرفصل های این وزارت خانه به فعالیت می پردازد. البته به علت مهاجر پذیر بودن هندوستان مدارس خصوصی نیز در این کشور فعالیت دارند که دانش آموزان به زبان انگلیسی در این مدارس می توانند به ادامه تحصیل بپردازند لازم به ذکر است این مدارس دارای استاندارد های بسیار بالا شبیه به مدارس اروپا می باشد.
دوره های زبان در کشور هندوستان
دوره های فراگیر زبان انگلیسی در کالج سیمبایسز
ENGLISH LANGUAGE TEACHING INSTITUTE OF SYMBIOSIS (ELTIS)
شرط اساسی برای ادامه تحصیل و اخذ بورسیه از دانشگاه های معتبر آمریکا، کانادا و اروپا داشتن یکی از مدارک زبان شامل GMAT ,IELTS ,GRE ,TOEFL می باشد؛ بنابراین اخذ پذیرش تنها شرط اخذ ویزا نمی باشد و متقاضی باید بتواند یکی از مدارک ذیل را در زمان مصاحبه در سفارت همراه داشته باشد. اکثر داوطلبین اگرچه پذیرش دانشگاه کشور مقصد را دارند ولی به علت آشنا نبودن به زبان انگلیسی ویزای آنها توسط سفارت کشور مقصد ریجکت می شود .
دانشگاه سیمبایسز با فراهم کردن اساتید، امکانات و فضای مناسب اقدام به برگزاری دوره های چهارماه، شش ماه و یکساله دوره زبان انگلیسی می نماید که داوطلب بعد از گذراندن این دوره ها آمادگی لازم جهت شرکت در آزمون های تافل و آیلتس را دارا می باشد. با توجه به اینکه اساتید و دانشجویان این کالج از کشورهای مختلف می باشد دانشجو زبان انگلیسی ملزم به برقراری ارتباط و محاوره با دوستان غیر همزبان خود است که این امر موجب پیشرفت سریع در آموزش زبان انگلیسی می شود.
دوره های زبان در این کالج در ماه های August,October,May,July,April,January برگذار می شود که متناسب با آن دوره های چهارماه و شش ماه و یکساله ثبت نام می نمایند.
مزایای تحصیل در کالج سیمبایسیز برای متقاضیان دوره های زبان
مقرون به صرفه بودن هزینه زندگی و شهریه در این کالج با توجه به امکانات عالی
اخذ ویزای دانشجویی یکساله هندوستان
اخذ ویزای دانشجویی یکساله هندوستان
برگزاری دوره های کامپیوتر، اردوهای فرنگی و بازدید از اماکن تاریخی هندوستان
قرارگیری در جمع دانشجویان خارجی و محیط انگلیسی زبان
آمادگی آزمون های زبان انگلیسی
در اختیار گرفتن استاد خصوصی زبان با قیمت مناسب در صورت لزوم
استفاده از لابراتوار، کتابخانه، اینترنت، سالن آمفی تئاتر برای یادگیری بهتر زبان
دروازه ورود به کشورهای اروپایی
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در هندوستان
منقاضیان جهت ثبت نام در این مقطع باید مدرک دوره کارشناسی با معدل بالای 14 و منطبق با رشته منتخب خود داشته باشند. مدت زمان تحصیل این دوره بین 1 تا 2 سال می باشد.ضمنا متقاضی برای اخذ پذیرش به نمره آیلس 5 نیاز دارد. هزینه تحصیل در دانشگاه متفاوت و میانگین بین هزار تا چهار هزار دلار بسته به رشته و دانشگاه متفاوت می باشد.
- مدرک زبان ایلتس
- ترجمه مدرک و ریز نمرات قبلی (دیپلم و کارشناسی)
- رزومه انگلیسی
- کارهای پژوهشی
- توصیه نامه و کاور لتر
تحصیل در مقطع دکتری در هندوستان
برای پذیرش مقطع دکتری در کشورهندوستان به مدرک کارشناسی ارشد با معدل بالای 15 و نمره آیلتس 5 نیاز می باشد.نکته مهم: در مقطع دکتری ارائه پروپزال یا برنامه پژوهشی مورد نیاز است که بین 3 تا 5 سال دانشجو باید این برنامه را به پایان برساند. هزینه تحصیل دکتری سالانه بین 3 تا 6 هزار دلار می باشد که بسته به دانشگاه و رشته متفاوت است.هزینه زندگی در هندوستان سالانه بین 2500 تا3000 دلار متفاوت و بستگی به شرایط زندگی فرد دارد. در این مقطع مکان استفاده از خوابگاه و بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش
- مدرک زبان ایلتس با حداقل نمره 5
- ترجمه مدرک و ریز نمرات قبلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- رزومه انگلیسی
- کارهای پژوهشی
- توصیه نامه و کاور لتر
پزشکی و دندانپزشکی در هندوستان
هندوستان حدودا دارای هزار موسسه پزشکی است که بسیاری از آنها توسط موسسات معتبر پزشکی رتبه بندی شده اند. در مجموع ۲۴۶ دانشکده پزشکی به صورت دولتی و ۲۴۵ دانشکده به صورت خصوصی در این کشور فعالیت دارند. متقاضیان برای پذیرش در رشته پزشکی و دندانپزشکی باید مدرک پیش دانشگاهی داشته باشند. در سال های اخیر تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی در هندوستان با توجه به تنوع کالج ها و دانشگاه ها در این کشور بسیار پر طرفدار بوده است. در اکثر دانشگاه های هندوستان برای اخذ پذیرش آزمون ورودی AIIMS, NEET, JIPMER درون دانشگاهی برگزار می شود. سن متقاضیان برای پذیرش در این رشته باید بین ۱۷ تا ۲۵ سال باشد. با توجه به شرط معدل و نمرات فارغ التحصیلان ایرانی این متقاضیان رتبه های بالایی را برای پذیرش در این رشته به دست می آورند.هزینه کل تحصیل در رشته پزشکی ۵۰ تا۶۰ هزار دلار و دندانپزشکی ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار می باشد که این شهریه با توجه به زمان و ثبت نام متفاوت است .کل دوره کارشناسی جراحی دندان در هندوستان ۴ تا ۵ سال می باشد که همچنین یک دوره یکساله جهت کارورزی هم به این دوره اختصاص یافته است. البته در بعضی از دانشکده های دندانپزشکی مثل مانیپال یک دوره آموزشی منطبق با دوره BDC به دو ترم یا بیشتر از دوترم تقسیم می شود که میتواند این دوره ها را به صورت تمام وقت یا پاره وقت انجام داد.
آزمون NEET
برای اخذ پذیرش در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در هندوستان قبولی در آزمون NEET مورد نیاز است. این آزمون در کلیه دانشگاه های هندوستان در ماه می برگزار می شود که متقاضی باید قبل از آزمون فرم های مربوط به آزمون را تکمیل و ارسال نماید. این آزمون به صورت مجازی و حضوری یکبار در سال به مدت حدود 3 ساعت و به امتیاز کلی 720 برگزار می شود که متقاضی به ازای هر پاسخ درست 4 امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ نادرست 1 امتیاز منفی دریافت خواهد کرد.این آزمون داری محدودیت سنی بین 17 تا 25 سال برای پزشکی عمومی و 17 تا 30 سال برای تخصص و دندانپزشکی می باشد.برای ثبت نام در آموزش NEET و تکمیل فرم های مربوطه با کارشناسان و مشاورین موسسه تماس بگیرید.
تحصیل داروسازی در هندوستان
کشور هندوستان به عنوان قطب داروسازی آسیا با دارا بودن چندین دانشگاه و کالج معتبر توانسته است بسیاری از دانشجویان خارجی را برای تحصیل در این رشته پر متقاضی پذیرش کند. درمجموع تحصیل داروسازی در هندوستان در مقطع کارشناس، کارشناسی ارشد و دکتری بین ۸ تا ۱۰ سال زمان می برد. مدت زمان تعیین شده برای این رشته 4 سال برای کارشناسی، ۲ سال برای کارشناسی ارشد و ۴ تا ۶ سال برای دکتری می باشد. با توجه به معافیت شرکت در آزمونNEET و یا سایر آزمون ها تقریبا این رشته نیاز به آزمون ورودی ندارد. البته ممکن است بعضی دانشگاه های خصوصی بنا به قوانین خود آزمون یا مصاحبه در رشته های زیست شناسی، فیزیک، شیمی و ریاضی برگزار کند. آنچه مسلم است با توجه به نمرات بالای اکثر دانش آموزان ایرانی در مقطع دوازده دهم یا دیپلم پذیرش در رشته داروسازی برای دانش آموزان ایرانی راحت و آسان تر می باشد. ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیاز به ارسال مدارک در مقطع کارشناسی دارد که پس از بررسی (های لازم دانشگاه) نتیجه را اعلام می دارد.هزینه تحصیل در این رشته سالانه حدود ۵ هزار دلار می باشد.